Uw totaal installateur

contact opnemenNeem direct contact op

Zonnepanelen laten plaatsen?

We zien het steeds meer om ons heen en de populariteit blijft stijgen: zelf energie opwekken met de zon. Met zonnepanelen is het mogelijk om energie op te wekken en hiermee uw energiekosten aanzienlijk te verlagen. Een goede investering, want de energieprijzen zullen blijven stijgen.

De voordelen van zonnepanelen:

 • U wekt uw eigen stroom op zonder dat u hier iets voor hoeft te doen
 • Subsidiemogelijken: regelmatig zijn er subsidies voor duurzame energie
 • Fiscaal aftrekbaar
 • Zeer hoog rendement
 • Stijging van de waarde van uw woning of bedrijfspand
 • U wordt (deels) onafhankelijk van uw energiebedrijf
 • U draagt uw steentje bij aan een beter milieu en een duurzame toekomst

De werking van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn panelen die elektra opwekken door middel van zonkracht. Deze panelen worden ook wel PV panelen genoemd (Engelse vertaling: Photo Voltaic). Één of meerdere stroomomvormers zetten de opgewekte stroom om in 230V netspanning. Op deze manier kunt u de opgewekte energie direct gebruiken in uw woning of bedrijfspand en verbruikt minder energie van uw energieleverancier.

Terugleveren

Wanneer u meer energie opwekt, dan dat u verbruikt, dan kunt u deze energie terugleveren aan uw energieleverancier. De energieleverancier is tot een teruglevering van 5000 Kwh (of uw jaarlijks verbruik, als dat minder is dan 5000 kWh) per jaar verplicht om u hiervoor dezelfde prijs te geven als de prijs die u betaalt voor uw energie, inclusief BTW en andere belastingen.

De zonnepanelen

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit losse cellen die zonlicht omzetten in energie. Hoe meer zonlicht, hoe meer spanning er vrijkomt in de zonnecellen en hoe hoger dan het rendement wordt van de panelen. ’s Morgens, ’s avonds, bij mist of bewolking wordt er minder energie opgewekt, maar zelfs dan wordt er nog wat elektriciteit geproduceerd.
Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de elektriciteitsproductie. Dit klinkt onlogisch, maar zonnepanelen functioneren beter als het kouder is. Dit is de reden waarom panelen een goede ventilatie nodig hebben. Op deze manier wordt de kerntemperatuur verlaagd en wordt het rendement verhoogd.

De omvormer

De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte energie wordt omgezet in wisselstroom, oftewel 230 volt. Dit is de stroom die nodig is voor de bekende elektrische apparaten in woningen en bedrijven. Naast het omzetten van de opgewekte energie, bewaakt en controleert dit apparaat ook de zonne-energieinstallatie. Het optimaliseert de prestaties en verzamelt gegevens over het functioneren van het systeem.

Het rendement

Voor particulieren is de investering gemakkelijk terug te verdienen in minder dan 10 jaar. Dit betekent een rendement van 10% per jaar. In een aantal regio’s worden particulieren en bedrijven gestimuleerd om zonnepanelen aan te schaffen, door hiervoor subsidies te vertrekken. Door deze subsidie wordt het rendement hoger en heeft u minder jaren nodig om de investering terug te verdienen. Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 30 jaar. Een gemakkelijke rekensom vertelt ons dus dat u maar liefst 20 jaar profiteert van uw panelen!

Zakelijk investeren

Naast de subsidie is het installeren van zonnepanelen fiscaal aftrekbaar. Hierdoor wordt het ook in zakelijk oogpunt interessant om te investeren in deze duurzame manier van energie opwekken.

De ervaring van Platzer Installatietechniek

Als ervaren installateur van zonnepanelen kunnen we ons goed verplaatsen in uw wensen en weten we welke mogelijkheden uw woning of bedrijfspand te bieden heeft. We hebben werkervaring met grote, kleine, platte en hellende daken. U kunt rekenen op een deskundig en betrouwbaar advies (ook op het gebied van de subsidie mogelijkheden). Ook na het plaatsen van de panelen staan wij garant voor ons product en staan we voor elke vraag voor u klaar!

 • Installq
 • Solar Edge
 • sbb
 • Techniek Nederland
 • VCA