Uw totaalinstallateur

contact opnemenNeem direct contact op

Waterontharder laten plaatsen?

Kalkaanslag door ‘hard’ water zorgt voor diverse ongemakken. Zo ontstaat er bij het sanitair en op glas (in de vaat of bijvoorbeeld wanden in een douche)bijna altijd aanslag door kalk in het water. Leidingen kunnen verstopt raken en apparaten die blootgesteld worden aan ongefilterd leidingwater gaan eerder stuk door kalkaanslag. In grote delen van Nederland hebben we te maken met hard water.

Water “verzachten”

Al langere tijd worden er producten op de markt gebracht om het leidingwater te verzachten, oftewel: kalk uitfilteren. Sommige producten werken op stroom, gebruiken chemicaliën of er worden ook gezonde stoffen uit het water gefilterd. De nadelen zijn soms groter dan de voordelen.

OneFlow

Inmiddels is er echter een product dat het leidingwater goed filtert en geen last geen van allerlei nadelen. De OneFlow van Watts. “De OneFlow verbeterd de kwaliteit van het leidingwater door de kalk te neutraliseren”. Gevolg is dat apparaten langer meegaan en er geen kalkaanslag meer is bij kranen, in de vaatwasser of bij de douche.

Waterontharder laten installeren?

Platzer Installatietechniek heeft diverse waterontharders mogen installeren en kan ook u afhelpen van de nadelen van hard water.

  • Installq
  • Solar Edge
  • sbb
  • Techniek Nederland
  • VCA